O storitvi Google Iskanje knjig
Pregled
Misli in mnenja
Splošna pomoč

Partnerski program
Za založnike in avtorje
Včlanite se zdaj
Pomoč za partnerje

Knjižnični projekt
• Pregled
Knjižnični partnerji
Pomoč za knjižničarje

Knjižnični projekt Google Knjige – Izboljšani kataloški zaznamki

Z več velikimi knjižnicami sodelujemo, da bi njihove zbirke vključili v storitev Google Iskanje knjig in bi kot pri kataloških zaznamkih uporabnikom prikazali informacije o knjigi, pogosto pa tudi nekaj odlomkov – par stavkov, ki bi prikazovali iskani izraz v kontekstu.

Kako je videti knjižnični projekt Google Knjige?
Ko kliknete rezultat iskanja za knjigo iz knjižničnega projekta, boste videli osnovne bibliografske podatke o knjigi, pogosto pa tudi nekaj odlomkov – par stavkov, ki prikazujejo iskani izraz v kontekstu. Če so avtorske pravice za knjigo potekle, boste lahko videli in prenesli celotno knjigo. V vseh primerih boste videli povezave, ki vas napotijo v knjigarne, kjer lahko to knjigo kupite, in knjižnice, kjer si jo lahko izposodite.

Celotni ogled
Prikaz kratkega opisa
Predogled ni na voljo

Če želite videti poglede teh strani od blizu in izvedeti več o funkcijah storitve Google Iskanje knjig, si oglejte zaslonske posnetke.

Kaj je namen tega projekta?
Cilj knjižničnega projekta je preprost: ljudem olajšati iskanje relevantnih knjig – še zlasti knjig, ki jih na noben drug način ne bi našli, na primer knjig, ki se ne tiskajo več – pri tem pa skrbno spoštovati avtorske pravice avtorjev in založnikov. Naš končni cilj je sodelovanje z založniki in knjižnicami pri ustvarjanju obširnega virtualnega iskalnega kataloga knjižničnih zaznamkov vseh knjig, v vseh jezikih, takega, ki bo uporabnikom pomagal pri odkrivanju novih knjig, založnikom pa pri iskanju novih bralcev.

©2011 Google – Domača stranO GoogluPravilnik o zasebnosti