Arhitektonskite stilovi vo makedonskata arhitektura od krajot na 19 vek i periodot meǵu dvete svetski vojni

Front Cover
Institut za folklor "Marko Cepenkov", 2003 - Architecture - 457 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Common terms and phrases

buildings different академизмот Аноним архитек архитекти архитектонски архитектот Београд Битола Вардар век венец влезната волумени врз всушност втората голем градителски градителство градот Грчев дел детали дом европските еден експресионизмот ел елементите завршуван>ето заради зградата изглед изградба изградбата изградена истиот Истото катот ке бидат ке придонесе кон контекст Крушево Куманово Македон^а македонските градови манир МАНУ матрица мегу двете светски Мегутоа многу модерната архитектура модернизам модернизмот начинот некои нив новите објекти обработка оваа овие одредени околу општина Битола основните Охрид период периодот мегу двете Пехчево пиластри повеке посебно почетокот на 20 Првата светска предвид предзнак преку претставува придонесува Прилеп примена присуството Притоа проект прозорските отвори процеси развива разворт различни различните рамки Ресен референци речиси романтизмот секако сепак сите Скопје Скопл>у Сл Смилево Солун специфична според проектот Станбен стил стилови стилски стилски форми стилските столбови Струмица таа таквата тенденции тие традиции третманот укажува ул услови утврдуваме уште фактот фасада фасадата фасадните фолклоризмот

Bibliographic information