Hristijanstvoto vo kulturata i umetnosta na Strumičkata eparhija

Front Cover
Zavod za zaštita na spomenicite na kulturata i Muzej, 2002 - History - 182 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
13
Section 2
15
Section 3
28

16 other sections not shown

Common terms and phrases

аѕ Алексова апс апс1 базилика Београд биле Блага Алексова Богородица Елеуса Брегалница бројот век веќе Велјуса Византија Водоча времето врз ѓгот гНаг гНе ѓог Голабовски градот Струмица градот Тивериопол грчки јазик дел додека еден живописот жители житие Житието затоа Ѕггигшса императорот јазик Климент којшто Колешино кон крајот култ култот луѓето Македонија македонски Мала Азија манастирот меѓу Меѓутоа мир мирот многу моштите Наѕ Нееп население населението нахија неговата неговото некои нив нивните оваа овие оѓ гНе оѓЧНе односно околу оние Охридската архиепископија песни Петнаесет Тивериополски маченици Пецанов повеќе податоци потоа почетокот православна првата првите преку протестантизмот Ракописот Рах светите свештеномаченици својата својот семејства сите Скопје сНигсН Солун според Српска православна црква Стру Струмица Струмичката епархија Струмичката нахија струмичката област Струмичкиот крај Струмичко СХС таа Такит творби Теофилакт Охридски Тибериј тие ТНе тогаш три уаѕ уште храмови храмот христијаните христијански христијанството Цариградске патријаршије Цветан Грозданов црква црквата Св цркви црковно пеење чудата

Bibliographic information