Industriskite centri i reoni vo SR Makedonija

Front Cover
Ekonomski Inst., 1970 - Industrial location - 209 pages

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Историското формирање на индустриските
1
Територијалната разместеност на индус
27
Индустриските центри и индустриските
60

5 other sections not shown

Common terms and phrases

1966 ГОДИНА Табела Активни Основни Погон Берово бидејќи Битола број Валандово веќе Види табелата Виница Вкупно Вредност Нето врз Гевгелија голем Гостивар градови Дебар дел Делчево Демир Хисар дин динари нето продукт дисперзија доход другите еден Запо запослени изградба ин инд инду индус индустри индустријализација индустријализираноста индустријата на СР индустриски регион индустриски центри индустриските капацитети индустриското производство Кавадарци Кичево кон концентрација на индустријата Кочани Кратово Крива Паланка Крушево Куманово меѓу Меѓутоа места металургија микрореон многу можат можности наоѓаат населението Неготино некои неколку нето продуктот објекти оваа гранка овие одделни одошто општини општините Освен основни средства ска основните Охрид период периодот пласманот повеќе Пого поголема погоните подрачја поради постојат преку преработка прехранбената Прилеп Пробиштип производи Радовиш развиток реон реони републиката Ресен речиси сега Сепак сите Скопје слени на произв според СР Македонија средства во изгр степенот Струга структурата Струмица суровини текстилната територијата Тетово тие Титов Велес туку уште центар Штип

Bibliographic information