Leksikata na govorot na seloto Čiflidžik - Demirhisarsko: (so kratok gramatički opis)

Front Cover
Институт за македонски јазик "Крсте Мисирков"--Скопје, 2004 - Foreign Language Study - 183 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
3
Section 2
5
Section 3
21

10 other sections not shown

Common terms and phrases

акр акцент акцентот ар б'аше б"аше Берово Беровско Битолско Броди Драмско буг вид Видоески Воденско вокал вр"аме гл глаголи глаголите говорите говорот на селото Годешево Горенци грч Гуменџе д"ате да-са Дебарско дел Делчевско Демирхисарско Демирхисарско Савек Дојран Дојранско Драмско Плевна другите еден забел забележавме забележан зборови значење називов имаше именки именките иста форма истото значење јавува јазик јазици јас Кајларско Конески Костурско Кочанско Крецово куга Кукушко Мутулово л-форма леб лексемава Леринско македонски говори македонскиот јазик Мала Преспа Мегленско МЈ мн морфема н'огу наставката нгрч неГр несв нива образуваат Односнава лексема односно Патарос Пеев перс Подареш преку прид Пустец Радовишко Раздол разновидности РМЈ рт сас сд сдс Секавец Серско селото Чифлиџик Серско Серско Секавец сите Скопје Скопско следниве словен словенски јазици слог Солунско сп ср среќава среќаваме срп Старчиште Струмичко стсл Сухо и Висока т'аа т"аа таткр Тиквешко Тремно три тугај тур укр ут уф фонетски форми хрв чеш чифлиџичкиот говор чув"ак

Bibliographic information