Makedoncite od egejskiot del na Makedonija vo Čehoslovačka

Front Cover
Naša kniga, 1988 - Macedonians - 150 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

ПРЕДГОВОР
7
Квалифпкацнја н образованне
21
ИЗУЧУВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ
35

6 other sections not shown

Common terms and phrases

Блаже Конески борбата Брно бурандарите весникот Вич Вогес врз гледачи години градот Грција Двур Кралове дејност детски деца децата другите другото Егејска Македонија еден едно ЕЛАС животот заедно илјади круни истакна јазични јас Јесеник Карвина Коле Неделковски кон Конески Крнов кружокот културно-уметнички културно-уметничкото друштво Лерин литературен кружок луѓе маке македон Македонска крвава свадба македонски народни песни македонскиот јазик македонскиот литературен јазик македонските бегалци Македонци Маргарита меѓу многу мошне награден најдобар работник најдобри работници народни ора неа неговата неговите некои неколку Неколкупати нив ние низа нормата објавени оваа овие одделни Оѕ(гауа околу Острава парично песна песни и ора песните пиесата повеќе поединци поезија поезијата помош потоа почна Прага Праха Борец првите преку претпријатието прогласен за најдобар програма прозата работа раскази Рацин РгаНа Робовски салата својата својот сите ски скиот ските Скопје Славко Јаневски Стихозбирката таа творби театарска тие тогаш тпријатието три Трутнов Тука управата училишта уште црвен крст Чехословачка Чешка членови ЧССР

Bibliographic information