Makedonska narodna literatura: lirska i epska poezija, lirsko-epska poezija i proza

Front Cover
Naša kniga, 1988 - Social Science - 175 pages

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Македонското народно литературно творештво Др
5
Лирски песни
27
Моме Маврово и момче
40

10 other sections not shown

Common terms and phrases

арно ама аци ацилак басните бела Болена бре брате брза кон>а веднаш Велигден велит ветер вино гаволот гиди Господ гусакот дворои ден дете детето добро дома дошол друшки дума дур еден едно ела желка занает зеде к'де кажам клун книга кокошките колку крава купим куфаше л>е Злато леле лели лиса лисица лисо лудо Македон македонската Македонски народни Македонците Малино мамо Мара Марка Марко Крале Марко Кралевике мегу мене месечина мечката мила млада Ангелина младо многу можам мома момче момчето Момчула мори мошне народни умотворби Настрадин-оца неа невеста Недо новелите овие песни одам оди опинци оти ке Откога Оф Ох л>ел>е л>ел>е паган пак песна поезда порти просо пченица рака рекол човекот сакат самовила сега сестра сите стори сторило таа тат татка татко творештво тебе тие толку топка торба малечкава три тук тука туку уште фати Филип Мацарина фрли фурка цаним царот Црна Арапина црно пиле море чунки штркот шчо

Bibliographic information