Makedonski narodni prikazni, Volume 5

Front Cover

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Other editions - View all

Common terms and phrases

ами Арнаутче арно ама бабата бабите Битола БИТОЛСКО блаосов бре вапир вапирите вапирот веќе вечер видел ВОДА ЛЕКОИТА водата воденица вол врти налево втаса селанецо г.Битола голем Големи зулуми ден диуру добро дома друзи дупка Ѓаол ѓоа ЕДЕН КАМЕН Едни едно ела ет живеит Забрчани знаи зулум идел имаше јавна коњо к'смет кажуал Катерина коа колку креваат крстената вода Курта Курто вапирџијата кутнал кутнеше Логоарди луѓето магаре мака многу места момоко мосто најди нала тешка Натемаго непендек нец нечис ноќе одат болни одел оделе оди Орид оти Откоа паднеше Курто пак пато патрико пашата пирот пишал поеќе покрај воденицата Поле помини попоите праел праит преселил привтасал Прилеп проколнала пушката в раце рекол рогои РУСА СТРЕДА саати сабота свапирен сега Секој СЕЛОТО ОРЕОЕЦ сениште сеништето сите скамната слушале глас страв таа вода таа ноќ тамо тапани тапаните татко Тогај трњето тропал туриле убао убиет удаи царо цата чаре чоек чунки Штип

Bibliographic information