Malite pretprijatija vo razvojot na stopanstvoto na Republika Makedonija

Front Cover
Ekonomski institut, 2002 - Small business - 434 pages

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
7
Section 2
13
Section 3
15
Copyright

18 other sections not shown

Common terms and phrases

активности апс аспект БДП бидат бизнисот број бројот вкупниот вкупно вработени вработените врз основа Германија германски марки голем големите претпријатија данок дејност дел доколку државата Европската унија еден економската економски животниот циклус зголемување земја земји изнесува имаат Имено инвестициите индустријата институции информации истражувањето Јапонија капитал квалитетот кон конкурентноста малите бизниси малите претпријатија малото стопанство маркетинг маркетингот меѓу Меѓутоа менаџерите менаџмент менаџментот милиони многу можат најчесто некои нивната нивното ниво ните обем обртни средства обртните оваа овие односно оѓ околу пазар пазарот период периодот планот повеќе податоци поддршка помеѓу помош поради поточно потребите предвид преку прет претпри претприемништвото претпријатието претставува продажбата произ производи производот производство процесот работење работењето развој развојот раст Република Македонија секој систем сите Скопје сметководствено сметководственото планирање создавање според средни стапка стопански стопанските субјекти структура структурата таа Табела тие три трошоци туризам туризмот туристичкиот сектор Угостителство услови услуги учество учеството уште фаза фактори финансирање финансиски хартии од вредност целите

Bibliographic information