Narodna i Univerzitetska Biblioteka Sv. Kliment Ohridski: St. Clement of Ohrid National and University Library, Skopje. Engl. Res

Front Cover
Vera Kalajlievska
NUB "Sv. Kliment Ohridski", 1994 - 85 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

ЖИВОТОПИСмрВераКалајлиевска
7
КНИЖНИ ФОНДОВИДимитарДимитровски
27
РЕФЕРАЛНА ДЕЈНОСТЛенче Стојанова
40

3 other sections not shown

Common terms and phrases

АСНОМ бази Белград биб библио библиографија на Македонија библиографски Библиоте библиотека Св библиотекарството Библиотеката библиотечниот материјал Благоја ДРНКОВ годи голем број графики дејност дел денес донија достап еден единици Емануел Чучков Збирката значајни изведба издавачка издадени изданија изложби информации истражување јазик калиграфија картографија ката каталог каталози Климент Охридски книга книги книжниот фонд кон конзервација корисници корисниците користење Краков Маке македон македонска македонски јазик Манол Пандевски матична меѓу меѓубиблиотечно Меѓународната меѓународни МТБ Народната и универзитетска наслови научни национална НРМ НУБ НУБ Св.Климент обработка овие околу отпочна Охрид период повеќе податоци Покрај првата преку примерок продукција пуб публи публика работа работење работници ракописи рамките РБМ ре Република Македонија Св.Климент Охридски свески светот сериски публикации сериските сите ски Скопје Славко Јаневски содржи соработка списанија според СРМ стандарди странство стручни таа теката текот тие три УДК УНЕСКО фондови фондовите фондот формирањето цел центар ции books Collection development Library Library's ofthe Republic of Macedonia service

Bibliographic information