Otpor na Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje, Том 2

Предна корица

Между кориците на книгата

Какво казват хората - Напишете рецензия

Не намерихме рецензии на обичайните места.

Съдържание

Раздел 1
65
Раздел 2
67
Раздел 3
75

21 други раздела не са показани

Други издания - Преглед на всички

Често срещани думи и фрази

Александар Македонски Анадолија Балканот бекташиите Београд бидејќи биле бог Бугарија вале век верски власт влијание времето врз движење деѕ дел дервишите дервишки ред дервишки редови додека донме дошол државата другите ѓаволот Евреи Евреите еврејски еден живеел затоа земјата имал имало името Иран ислам исламот Истанбул Итар Пејо јавиле јазик јудаизмот класа книги кон крајот луѓе луѓето Маке македон Македонија македонската македонски Македонци Мала Азија Марко Крале Махди меѓу Меѓутоа Месија многу можел Мухамед напишал народи народот Насрадин Оџа нацијата неговата неговиот неговите неговото некои нив нивните ните оваа овие Одрин околу оние отпор Охридската песни повеќе подоцна покрај Полска поради потоа почнале преку приказни разни рајата Рапѕ религија Сабатај Цеви Св Света Гора светот својата својот секта сектата сите ската Скопје следбеници сметале Солун Софин според станал султанот таа тарикат тие тогаш три туку турски турски јазик турскиот турските Турција Турците Украина умрел учење уште христијанството целиот црквата човекот

Библиография