Poreče, porečani i Micko vojvoda: fragmentaren osvrt na Komitsko-revolucionernoto dviženje vo Makedonija vo XIX i početokot na XX vek

Front Cover
Opštestvena interesna zaednica pri Opštinskoto sobranie, 1976 - Revolutionaries - 193 pages

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
1
Section 2
3
Section 3
5

15 other sections not shown

Common terms and phrases

Азот акција биле Битола Битолскиот борба борбата Брод Брсјачка Бугарија бугарската бугарските веднаш вели Веселиновиќ ВМРО вој војвода Мицко војводата војводите востание востанието востанички голема Горно Порече Грешница Дамета Даутица дветте Девич дел Демир-Хисарско ден денес добро дошол другите Ѓорѓи Сугарев Ѓурчин еден Ете затворот затоа Зркле Јованче Јованчета Караџа Кичево Кичевско комитет комитетлии Комитетот комитски Коџа Крагуевац Краков Крапа Латово Локвица Македонија македонски меѓу Меѓутоа Миц Мицка Мицкова Мицковата Мицковото многу народот населението неговото некои нив ниту оваа овие околу Организацијата остана пат Песјак пишува повеќе подоцна покрај положба поради поречаните Порече Поречето поречката поречки Поречкиот поречките поречкото население првенци преку ред озгора Ристе Ристиќ самиот Самоков своето својата својот сега селата село селото сите Скопје Сланско Слатина Според Србија српска чета српската пропаганда Српскиот ст Сугарев таа тие тогаш токму Томино Село Требино Треска три туѓите пропаганди тука турската власт Турците училишта уште цел че четата чети четите

Bibliographic information