Self-management as the fundamental principle in the socialist development of Yugoslavia

Front Cover
Makedonska akademija na naukite i umetnostite, 1982 - Business & Economics - 600 pages

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Other editions - View all

Common terms and phrases

аѕ Београд бидат бидејќи вање движење дејности дел делегатското демократија диктатура на пролетаријатот доход доходот државата другите еден етатизам заедници Законот за здружениот затоа здру здружениот труд здружените здружување изразува интереси Југославија кон КПЈ културата Ленин марксизмот меѓу Меѓутоа многу можат ната науката нашето неговата нив нивната ниот ните ниту њето облици оваа овие оГ Ше одлучување односи односите односно оние оп општест општествената општество општеството орган органи организации организациите на здружениот основната основните остварува остварување пазарот повеќе политичката положба помеѓу постои практика практиката прашање преку претставува производствените процес процесот ра работа работната работни работникот работните луѓе работници работниците работничката класа развиток развитокот развој развојот распределба резултатите репродукција самоуп самоупра самоуправните самоуправно самоуправувањето својата својот сили систем системот сите СКЈ Скопје смисла сопственост социјализам социјализмот социјалистички социјалистичкото самоуправување според средства средствата за производство станува субјекти СФРЈ таа тие тогаш токму трудот туку улогата управување услови условите Уставот уште функција човекот

Bibliographic information