Ustav na Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija

Front Cover
Služben vesnik na SRM, 1969 - Constitutions - 303 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

ОДЛУКА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА УСТАВОТ НА
1
ОДЛУКА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА УСТАВОТ НА
9
ОДЛУКА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА УСТАВНИтЕ
143

3 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

14 април ваат врз основа врховен суд вршат врши граѓаните дејности делокруг донесува другите законите законот заради избира избираат Извршниот совет извршувањето имаат можат надлежност ната ните обезбедува областа овие одделни одлучува однесува односи односно одредбите општествената заедница општествениот општи акти општината општините орган органи на управата органите остварување права и должности правата и должностите правото пратеници пратениците прашања прашањата предлогот претресува Претседателот на Републиката промена на Уставот ра работи работната организација работните заедници работните луѓе работните организации развиток рамките Републичкиот собор републичкиот устав самоуправување својата Секој собор сите собори Скупштината соборите Соборот на народите Собранието Советот согласно согласност со Уставот сојузен закон Сојузната скупштина сојузни сојузниот закон Сојузниот извршен совет Сојузниот собор сојузниот уставен амандман Социјалистичка Република Социјалистичка Република Македонија социјалистичките според сојузниот уставен средства СРМ став статутот суд на Југославија СФРЈ тие точка трудот управувањето услови условите Уставниот суд Уставот на Југославија утврдува утврдуваат федерацијата функционери Ч.ЛеН Член членови членовите

Bibliographic information