Zbornik na dokumenti za državno-pravniot razvitok na Socijalistička Republika Makedonija (1945-1963).

Front Cover
Aleksandar T. Hristov
Institut za sociološki i političko-pravni istražuvanja, 1970 - Constitutional law
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
437
Section 2
439
Section 3
443

10 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

17 април акти Берово Битола Богоја Фотев бројот весник на Народна Владата на Народна Владата на НРМ влегува во сила влегуе врска врши грижи дава делокругот доколку Докуиент б р Документ донесува државната управа Државниот секретаријат државните другите еден закон законите Законот за државната земјоделство зо иа Извршниот совет извршувањето индус индустрија Комитетот кунтура Љупчо Арсов мерки Министерството надлежност во областа Народна Република Македонија Народната народниот одбор народните одбори народно здравје Народното собрание НР Македонија НРМ оваа уредба одборот односно околија Околиски суд Околискиот народен одбор околиските Окружниот суд орган органи на управата организацијата отсек Поверенството прашања Президиум Претседателот на Владата прописи прописите работата работи од републичка работите раководи Репуб републичка надлежност својата секретар Секретаријатот секретарот сите Скопје служба Службен весник собрание на Народна советите Советот согласност созет став судови тие угостителство указ управни работи уредбата уставот уставотворното собрание установи чл Член 1О Член 7 членови членовите Штип шумарство

Bibliographic information