Istoria jurnalismului din România în date: enciclopedie cronologică

Front Cover
Polirom, Jun 14, 2016 - Reference - 439 pages

Prima enciclopedie cronologică a jurnalismului din România cuprinde 18.000 de publicații periodice, radiouri, televiziuni, agenții de presă, precum și 33.500 de jurnaliști și publiciști. Sunt acoperiți 280 de ani de presă în România – din 1731 până în 2011 – și sunt oferite pentru prima oară informații relevante nu numai despre producția jurnalistică de limbă română, ci și despre cea a comunităților maghiară, germană, evreiască, bulgară, sârbă, rusă etc.

 

What people are saying - Write a review

User Review - Flag as inappropriate

Textul datelor biografice este copiat, dar cu greseli cu tot.
Un exemplu: " Iunie,7. Buzau: se naste Rudich Mayer ( Marcu Moise)......". Formularea este preluata identic din textul unui blog
(RDG78T5) semnat « Nicolae » (din Buzau).
Domnul Nicolae (sic !), a copiat la randul sau notele biografice semnate de respectabilul om de litere, scriitorul si dramaturgul Alexandru Mirodan. Acest act numindu-se plagiat, d-l Nicolae a adaugat, ca o contributie originala dar complet imaginara, numele de Marcu Moise! -Deci, conform acestei referinte, tatal meu, Mayer Rudich, fiul lui Israel si Rosa Rudich s-ar fi nascut de fapt Marcu Moise. A adoptat apoi numele de Mayer Rudich probabil numai pentru a face placere familiei....sau din alte motive numai de d-l Nicolae stiute.
Actul de nastere se poate lesne verifica iar arhivele Colegiului National B.P. Hasdeu din Buzau deasemenea.
Atentie la surse! O mai mare rigurozitate de selectie a surselor si verificare a informatiei ar fi fost poate necesara, fiind vorba despre o lucrare de referinta.
 

Contents

Colaborator la Familia şi la Gazeta Transilvaniei publică
1900
redactor responsabil la Gazeta Transilvaniei Moare în anul 1908
1908
CCFDMAB
1910
Copyright

Common terms and phrases

Bibliographic information