Историја на македонскиот народ

Front Cover
Institut za nacionalna istorija, 2000 - Macedonia (Republic) - 700 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Масес1огна ш Не Репос 1 оѓ Не Еаг1у Етрќе 30 В С о Не епс1
2
ТНе Арреагапсе апс1 Сепггеѕ оѓ ВоотШѕт 339
4
1пго1исгоп
17

36 other sections not shown

Common terms and phrases

Аксиј акции Аминта Амфипол Антигон Антипатар Аријан Архелај Атина атињаните бидејќи биле битката веднаш Византија владеењето владенија власт воени војна војната војници војската војсководец врз голем број градови градовите градот Грција грчки грчкиот свет грчките Дариј дел Деметриј Демостен Диодор Диодор Сицилијски додека другите Египет заедно заминал известува Илирија испратил јазик Касандар Курциј Руф Лизимах луѓе маке македон Македонија македонската војска македонската држава македонската фаланга македонскиот цар Македонското Царство Македонци Македонците меѓу Меѓутоа наемници наоѓале неговата неговиот неговите неговото нив области овие одделните околу Олинт освои Откако Пармениј Пела Пердика период Персеј Персија Персијците персиската племиња Плутарх повеќе покрај Полибиј поради потоа поход походот пр презел преку притоа причина Птолемеј рамките реката Рим Римјаните римската своето својата својот Селевк сепак Сето сите ската Словените сојуз сојузници Солун соопштува според таа територијата Тесалија Тесалоника тие Тракија туку упатил успеал уште Филип флота цареви царот Александар царот Дариј царот Филип цел целата