Samlade romaner, Volume 11

Front Cover
 

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Selected pages

Contents

Other editions - View all

Common terms and phrases

Popular passages

Page 136 - Frenkiuan är allt en karl, han, att säga ett ord så godt som två, när det gäller, och han tör låtit honom veta, att han håller sin dotter för god att ge till en, som redan har hustru.
Page 136 - Det var som han haft något i sinnet, när han som en blås-il red af från prostgål'n!" svarade Petter. "Och blek var han i synen som en döing, då han ryckte betslet ur uäf ven på mej." "Ja, det var allt detsamma, när tfan kom hem också," sade Börje, "men di har ju länge talat på att det var liksom klart emellan honom och prostgåls-mamsell och att han för hennes skull skall skiljas från hustrun, och då var det väl något som jagat upp blodet på'u, då han for från ert.
Page 136 - ... längre komma de inte, när di inte kan få några vittnen på att det var han som kastat fröken och unge grefven i sjön. Och det har han heller aldrig gjort.
Page 184 - I kyrkan, både han och sonqvinna. Di ville se på likfärdsståten." Allt blodet rusade till målarens gulbleka ansigte. "Hvem skall då begrafvas?" "Kors, det var då rysligt dumt af mej att inte hålla inne me't, men, store gud, j skulle väl ändå veta't. Det är er egen...
Page 137 - Men innan dess," sade i halfhviskande ton Sven, den tredje af drängarne, hvilken hittills suttit tyst och fundersam, kunde vi väl tala med honom, antingen du eller jag, Börje! För se, går vårt vittnesmål bort, så vill jag inte ge fyra runstycken för hans säkerhet, och jag tycker som så att han gerna kunde betala .*..". t ..imi • .•,. "Håll inne med så'nt prat, om du inte vill ha dej en sinkadus för örat!
Page 137 - I går och i dag har han varit uppe, och i mor'n klockan 8 kommer länsman igen, och då ska di ha'ni häradshäktet. " "Men innan dess," sade i halfhviskande ton Sven, den tredje af drängarne, hvilken hittills suttit tyst och fundersam, kunde vi väl tala med honom, antingen du eller jag...
Page 135 - Börje, ska di inte knäoka'o, :för se jag,, stiger fram, jag, och lägger ångrarna på bokon pch svär, a.tt .det var .grefve Albano som skrattade, fast hans nåd menar tro på att det kunde varit någon annan.
Page 135 - Tar ialltid siioit i. själen som en prins!" sade proste-Petter; i det han betänksamt gnuggade messingslänkarne i klockkedjan,. ;; i •,./•••• iu:ui ....j "Åh, dit kommer det aldrig: l" svarade en af de andra karlarne, densamme som emottagit arkitektens häst vid hemkomsten från prostgården.

Bibliographic information