Otporot vo Makedonija vo vremeto na turskoto vladeenje: Buni i vostanija

Front Cover
Misla, 1983 - Macedonia - 847 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Other editions - View all

Common terms and phrases

14 октомври Австрија Австријците ајдутите Албанија Албанци Али-паша Анадолија Атанасиј Балканот балканските Бедредин Београд бидат бидејќи биле Битола борба буната век вели Венеција веќе Виена вицекрал вицекралот власт воени војна војска востанието востанија востаниците врз голема градот дел добро додека дознаваме документи другите Дузме Мустафа еден заедно заземе затоа имал имало испратени испратил Истанбул Јахја јули Кара Карпош Карпошовото востание Качаник кон крајот крал крџалиите лист лица луѓе Македонија Махмуд-паша меѓу Меѓутоа Мехмед многу можел Муса наредба народи население Неапол неговата неговиот неговите неговото Негуш некои неколку нив нивните ните оваа овие Одрин околу октомври ол оние Охрид охридскиот пак папата Патријархот Пиколомини повеќе покрај Полска помош поради Портата потоа почетокот преку разни Румелија Русија сакал санџак својата својот селаните сили сите ската скиот ските Скопје според султанот тврдината тие тогаш три туку тур турската турски турскиот турските Турција Турците Унгарија уште ферман Франција Хибетулах христијани цел ците чело Шпанија

Bibliographic information