Studies about the Macedonian medieval literary heritage

Front Cover
In-t za staroslovenska kultura, 2000 - Church Slavic language - 204 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

ВОВЕД
7
Културнопросветната дејност на средновековните
163
СПИСОК НА КОРИСТЕНИТЕ РАКОПИСИ
199

Common terms and phrases

азична албум аорист апостол библ библиотека Битола Битолските листови бр буквата букви век врз вь год година Гранстрем дел Десподова додека други евангелие Евангелието еден едн еднаш Епентетското еровите гласни ерот еухологиум запис зачуваните збирката збор зборот Знакот знаци има испушта истиот исто киноварни кирилско Климент Охридски книжевна книжевни центри кодексот кон кописи Краков крарт лист Лишерашура Македонија Македонистика 3 1983 Македонски македонски ракописи Македонски средновековни манастир маргина место мешаат многу може молитва Мошин напишано наставка нацрт нацртот НБКМ некой неколку нема носовката носовките оваа овие одделни одломка одразено октоих опис Охрид Охридски Палеографски палимпсест ПБ пергамент Петербург писменост писмо пишува пишуваат пишувачот повеќе податоци понекогаш поради потоа почетокот Прилеп примери псалтир ракописи ракописот редот ретко Санкт Петербург Св сега сигн сите Скопје Славева славянских Слепченскиот словенски сн согласка содржи София сп споменици според средината срекава срекаваме српска текст текстот триод употребата употребува уште форма фрагмент четвртина чува

Bibliographic information