Transformacijata na motivot za Bolen Dojčin

Front Cover
Sovremenost, 1979 - Folk songs, Macedonian - 32 pages

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Other editions - View all

Common terms and phrases

26 октомври Ангелина Арапинот бара Бгд Београд Блаже Конески боздогана боледување Болен Дој Болен Дојчин болниот јунак борбата ваат варијанта Дојчин варијанти веднаш Византија вратил времето врз врска голем Грците Густав Шваб девет години Ди Димитрија Дојчин се јавува Дојчиновата драмата Друговац еден епика животот имат колку Исцепивме итн Јаудијата јунакот јунаци Јустин кон коска коски лежи болен луѓето меѓу Меѓутоа Миладиновци Митре Поморјанче митрија моменти Москва мотив мотивот за Болен Наневски наоѓаат народната песна неа неговата неговиот неговите неговото ниот оваа однесува островот песната за Болен песни Плетикоса победата побратимите повеќе повторно подвиг подвигот поезија Поетика поетот понатаму поради постели предизвикува преку признава Радован Павловски разновидни религија сакат св Светиците својата својот сестра сила сите Скопје случајов смртта Солун споменатите Според станува таа творештво Тезеј тие Трансформацијата на мотивот трева три Троја туку Умер Филоктет хагиографија Херакле христијанската религија христијанството царот црквата Црната Арапина Црниот Арапин челебиа човекот Шапкарев

Bibliographic information