Denacionalizatorskata dejnost na bugarskite kulturno-prosvetni institucii vo Makedonija: (Skopska i Bitoleka okupaciona oblast, 1941-1944).

Front Cover
Institut za nacionalna istorija, 1974 - Bulgarians - 424 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
5
Section 2
9
Section 3
21

18 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

акции апс Аспарух бараше Берово бидат бидејќи Битола Битолската Богдан Филов браничката бранички бу бугар Бугарија бугарски бугарскиот јазик бугарските бугарското Велес власти воспитување врз врска Германија германски јазик гимназија дејност дел директорот Дирекцијата за национална државата другите еден задачи Затоа земји ИА извештај имаа имаше кедонија клон кн книги комунизмот кон курсеви Маке Македо македон Македонија македонската младина македонскиот Македонци меѓу Меѓутоа мерки Министерството за народна Министерството за просвета младината многу МНП народна просвета наставата наставниците национална пропаганда некои нив ните областен училиштен оваа овие оѓ 1Не Окр окупацијата оние оп организацијата Бранник организира Охрид пг писмо повеќе помош поради потоа првата преку Прилеп работа разни својата секој селата сите ската скиот СКОЈ Скопје Скопската област Скопскиот сојуз Софија Софил Софин Сп Според таа таквите тие требаше учебна учебната ученици учениците ученички учи училишни училишните училишта училиштата училиштето учители учителите уште фашистичка ЦБ ЦДИА цел Црвен крст Штип

Bibliographic information