Ǧurčin Kokaleski

Front Cover
Institut za Nationalna istorija, 1959 - Macedonia - 295 pages

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
7
Section 2
30
Section 3
67

14 other sections not shown

Common terms and phrases

XVIII Австрија Автобиографија Албанија Бгд бидејќи биле Битола борба буржоазија ВасиљевиК век веќе Виена Галичник главешини години гроша дал данок Дебар дел додека другите Ѓурчин Кокалески Ѓурчинов Ѓурчиновата Ѓурчиновиот еден Ефто Жунгуловци занает Записи затоа имал имало јазик Јован Бигорски кн Книга Кокале Кокалевци кон коџабашија краеви крајот кшли Лазарополе Лопушник Лубаново луѓе Љума Македонија македонските градови Мала Река Мијаци Мијаците мијачки Мијачкиот крај мијачките Миллер многу можел народот неговата неговиот некои нив оваа овие овци околу пазар пари парите пасишта плаќал Племенске одлике повеќе податоци покасно Покрај помеѓу поради потоа првата преку Радика род родот Росоки рТѕ сакал Св своето својата својот сега секогаш села селани селаните селата село селото сите Скопје СмиљаниК Солун Солунско Поле сопственост Според станал стопанство сточар сточарски султанот таа тие Тогаш толку Траичевт трговија трговци Тресонче три турската турски Турција Турците ќаи уште фамилии ферман целиот црква црквата Шиптари Шиптарите шиптарски

Bibliographic information