ASNOM: pedeset godini makedonska država : 1944-1994 : prilozi od naučen sobir održan na 17-18 noemvri 1994

Front Cover
MANU, 1995 - History - 571 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Предговор
9
РЕФЕРАТИ
17
Данчо Зографски
37

20 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

АВНОЈ аѕ АЅИОМ акти АНОК апЈ апс1 Балканот балканските бидат Блаже Ристовски борба борбата Бугарија Вардарска Македонија веќе Велика Британија војната врз врска Втората светска војна ѓог граѓаните Грција движење Декларацијата дел на Македонија документи донија државата државност другите еден единици заседание на АСНОМ Затоа земји историски јазик Југославија кон КПМ крајот маке македон македонската држава македонската нација македонскиот македонскиот јазик македонското прашање Македонци Македонците Манифестот МасеЈошап меѓу Меѓутоа многу Народноослободителната народот национална неговата некои нив нивните ниту НОВ и ПОМ новата НРМ обединување оваа овие оѓ Ше оѓШе односи односно околу оние органи ослободување основа основните пе период периодот повеќе покрај политичката политички политичкиот систем поради потоа почетокот прашањето првата Првото заседание Президиумот на АСНОМ преку претставува работи рамките реор1е Република Македонија Републиката самоопределување својата својот сили сите скиот Скопје создавање создавањето состав според СРМ суверенитет СФРЈ таа текот територија тие ТНЕ туку уаѕ услови Уставот уште федеративна федерација

Bibliographic information