ASNOM--fifty years of the Macedonian state, 1944-1994

Front Cover
Evgeni Dimitrov
MANU, 1995 - Constitutional history - 571 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Данчо Зографски
37
Иван Каарџиев
53
Сојан Киселиновски
71

25 other sections not shown

Other editions - View all

Common terms and phrases

АВНОЈ акти АНОК Балканот балканските бидат борба борбата Бугарија Вардарска Македонија Велика Британија веќе влијание војната врз врска Втората светска војна граѓаните Грција движење Декларацијата дел на Македонија документи донија државата државност другите еден единици заседание на АСНОМ Затоа земја земји значење историски јазик Југославија кон КПЈ КПМ крајот маке македон македонската држава македонската нација македонскиот македонскиот јазик македонското прашање Македонци Македонците Манифестот меѓу Меѓутоа многу Народноослободителната народот национална неговата нејзиното некои нив нивните ните ниту НОВ и ПОМ новата ноември НРМ обединување оваа овие односи односно околу оние органи ослободување основа основните период периодот повеќе покрај политичката политички политичкиот систем помеѓу поради потоа почетокот правото прашањето првата Првото заседание Президиумот на АСНОМ преку претставува работи рамките Република Македонија Републиката самоопределување својата својот сили сите Скопје создавање создавањето сопственост состав според суверенитет СФРЈ таа текот територија тие три туку услови Уставот уште федерална федеративна федерација штаб Macedonia national people state

Bibliographic information