Tikveški narodni pesni

Front Cover
Misla, 1978 - Folk songs, Macedonian - 243 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
5
Section 2
58
Section 3
85

19 other sections not shown

Common terms and phrases

22 октомври AABB ABCD J J J J Kpaj MMNN songs А]де Ал аман амбитус анафора Асан бадем бегот бела богме бре Ваташа вели вода Возарци врви второ место Глишик девет Дегиди дедо дел Диатонични низи дрво Дреново еден ем Забелешка Кавадаречко Кавадарци Пеел квинта КЕ Кузман ЛА ЛЕ леле Ленче либе Линин Лента бр ма]ка мамо Марика Мелограф мелодии мелостих мелострофа место под финалниот Младен Тодоров моме моми момче море мори Неготино Неготинско Неда неснимена Забележена ногу ноември 1958 год октава октомври 1959 год парен стих пеат пее по двапати Пеела Песната петлето петто место половина степени првата првиот Рада Рефрен Рефренот САЛ секо Силаб сину Скопце Снимена степени на второ степени на прво стих се пее стихот строф тебе текстот Тиквеш 23 ноември Тиквеш мегу 1932 Тиквеш Пеел три финалниот тон цанам цезура Чемерски Роден Чемерско Шар Шар Планина

Bibliographic information