Tikveski narodni pesni

Front Cover
Misla, 1978 - Folk songs, Macedonian - 243 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
15
Section 2
26
Section 3
55

22 other sections not shown

Common terms and phrases

23 ноември 27 октомври АА ААВВ АВ ајде Ал аман амбитус АНАДИПЛОЗА Асан Бегниште бегот бре Ваташа вода второ место Глишиќ дедо Диатонични низи дојде Дреново едно ем Забелешка заљубив едно моме Интерполацијата јас Јованче Чемерски Снимена Кавадаречко Кавадарци Лента Клиново Лента конче Крај Кузман Л Л Л ЛА ЛЕ леле Ленка Глигорова Ленче либе Линин Лента Линин Мелограф лудо младо мајка мамо ма меѓу мелодии мелодиите мелодијата мелострофа место под финалниот Младен Тодоров Забележена моме моми момче море мори Неготино Неда неснимена Пеел пеат пее во секој пее по двапати Пеела Песната петлето петто место Планина половина степени Ресава Рефрен Рефренот секој непарен Секој парен стих Секој стих Силаб Скопје Стани степени на второ степени на прво стих се пее строф структура таја тебе текстот тија Тиквеш Лента Тиквеш Роден три години финалниот тон цезура Чемерско џанам Шар Планина meloverse songs verse

Bibliographic information