Tekst i mentalitet: (zbornik so narodni prikazni od kumanovskiot region)

Front Cover
Ermis Lafazanovski
In-t za folklor "Marko Cepenkov", 2000 - Fiction - 167 pages
0 Reviews

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Contents

Section 1
29
Section 2
36
Section 3
42

22 other sections not shown

Common terms and phrases

ама башка бе биа брашно бре види вика викам вино више вода воденица воденичар воду волкот врата време га гавол гаволот газда гледам гу даде дали дан дедо дете Добро довага доле дома дошле дошол дрво друг еве едно жена жената земе злато знае знаеш знам значи иде идем иду извади има имал имало искочи истражуваньето ишле камен ке га ке идеш ке ме ке му ке ти керка керку кмет козе колко коньа куде кума Куманово кумановскиот лисица лисицата лэуди маму му Марко Марко Цепенков мед мене мента менталитетот млеко много може можеш можу му му вика направи Настрадин нели нема нешто ни ништо носи ньега овдека оди он они Орловица отиде пак паре планину поп ПОПОТ пред претставува приказни пут работа регион рекнал рече с'га сакаш све свет сега село стра таа там тамо татко тебе ти ке тие треба три тука турци утепа фати фолклор Челопек човек