Turski dokumenti za istorijata na makedonskiot narod: kn. 1-2. Opširen popisen defter na ohridskiot sandžak od 1583 godina

Front Cover

From inside the book

What people are saying - Write a review

We haven't found any reviews in the usual places.

Other editions - View all

Common terms and phrases

10 товари 20 Ушур 30 Данок акчиньа акчиња Ахмед баштина бенак Богдан Бошко В(о)лчко Велко Вкупно воденици вредност 300 Герг Гин Гон Горго градинарски култури Гуро дава ушурот Данок за градинарски Данок за корито Данок за летно Данок за свиньи Данок за чифт ДЕБАР ДОЛНИ ДЕБАР дощените однадвор жителите на селото зема од дощените Иванко Испенуе Јован Јофко Касим Кеке Коле Лека летно пасиште Лица медри Мезра Меми Меритор Мехмед Мешано жито Михо Мустафа Надомест за слама невернички неговиот брат неговиот син Неделко неженет Нијабет Нине Овес ОХРИД Пал Пер Петри Петро Пеце Писе Подник полјарина половина чифт поп Пренд припага на нахи]ата Приход од споменатото Просо Пченица рацете на жителите Рж свадбарина свилени кожурци сега во рацете семертва споменатото село Степан Стојко Тодор Уров Ушур од зелка Ушур од лен Ушур од свилени Ушур од трева Ушур од улишта Ушур од шира ушурот со саларието Хасан Хусеин Цветко Череп чифлиг Шула

Bibliographic information